Jak szybko wyczyścić pamięć podręczną w Google Chrome

Facebook

WhatsApp
Telegram
LINIA
ReddIt

Z menu samej przeglądarki możesz również skorzystać z opcji, która pozwala wyczyścić wszystkie dane z pamięci podręcznej zapisane przez Chrome dla witryny.

Metoda nr 2

Czyszczenie pamięci podręcznej w Chrome (Windows i Mac):

1.) Aby to zrobić, po prostu musisz kliknij ikonę „Trzy kropki” który pojawia się w prawej górnej części okna. To pokaże nam opcje menu.


2.) Iść do "Więcej narzędzi” i wybierz „Wyczyść dane przeglądania”.

(LUB)


Tę opcję można łatwiej wykonać, naciskając kombinację klawiszy (Ctrl + Shift + Usuń).


3.) Po wejściu w tę opcję zobaczysz wybór różnych rzeczy, które możesz usunąć. Wystarczy wybrać „Cały czas” w zakresie czasu i wybierz „tylko obrazy i pliki z pamięci podręcznej”, ponieważ to właśnie chcesz usunąć.

4.) I na koniec kliknij „Wyczyść dane” i wystarczy poczekać kilka sekund – po wykonaniu tej czynności nasze dane z pamięci podręcznej będą trwale usunięte z przeglądarki.

Wyczyść pamięć podręczną Google Chrome

Metoda nr 3

Alternatywna metoda:

Czyszczenie pamięci podręcznej Google Chrome za pomocą narzędzi dla programistów

I być może najbardziej nieznaną z opcji jest prawidłowe użycie Narzędzie dla programistów Chrome z którą liczy się własna przeglądarka Google.

1.) Aby uzyskać do niego dostęp, wystarczy nacisnąć F12 klawisz na naszej klawiaturze. I otwórz witrynę, którą chcesz usunąć z pamięci podręcznej Google Chrome.

2.) Po zakończeniu ładowania strony musisz „Kliknij prawym przyciskiem myszy” w sekcji Status aktualizacji narzędzi Chrome Dev, która znajduje się po prawej stronie paska adresu przeglądarki.

Usuń pamięć podręczną w Google Chrome

3.) Następnie zobaczysz menu kontekstowe z kilkoma opcjami. Tam musisz wybrać „wyczyść pamięć podręczną przeglądarki” i potwierdź, wybierając „OK“.

Dlatego wybierając trzecią opcję, pamięć podręczna przeglądarki Chrome zostanie wyczyszczona, a odwiedzana strona zostanie ponownie załadowana. Pierwsze dwie opcje są takie same, jak te, które są wykonywane po naciśnięciu odpowiednio kombinacji klawiszy Ctrl + R i Ctrl + Shift + R.

  • TAGI
  • Google
Facebook

WhatsApp
Telegram
LINIA
ReddIt

Poprzedni artykułJak korzystać z Tłumacza Skype
Następny artykuł10 fajnych ukrytych funkcji i sztuczek macOS Sierra

ZOSTAW ODPOWIEDŹ Anuluj odpowiedź

Wpisz swój komentarz!

Proszę wpisać tutaj swoje imię


Powiązane Posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.